Her Majesty Queen Elizabeth II – 90 de ani regali

HM Queen Elizabeth II

Astăzi, 21 aprilie 2016, Her Majesty Queen Elizabeth II împlinește vârsta de 90 de ani și pentru noi reprezintă un personaj mai mult decât iconic, cu care ne bucurăm să fim contemporane.
Așadar, nu puteam trece peste această zi importantă fără să menționăm câteva date despre acestă femeie care de peste 64 de ani reprezintă cu atâta eleganță, diplomație și totuși simplitate, Regatul Unit al Marii Britanii.

Pe 21 aprilie 1926 se naște primul copil al Ducelui și Ducesei de York, viitori Rege George al VI-lea și Regina Elizabeth.

Prințesa este creștinată într-o capelă privată a Palatului Buckingham și primește numele Elizabeth Alexandra Mary, purtând astfel numele mamei ei, al străbunicii și bunicii paterne.

Deși s-a dorit creșterea lor într-un mediu cât mai normal, nu merge la școală, ci împreună cu sora sa, Margaret, a fost educată acasă.

În cel de-al doilea război mondial a servit drept șofer și mecanic pentru Serviciile Teritoriale Auxiliare.

Pe 20 noiembrie 1947 se căsătorește cu locotenetul Philip Mountbatten, nunta fiind una destul de simplă deoarece Marea Britanie încă își revenea de pe urma războiului. La fel ca toate celelalte mirese, și Printesa Elizabeth a trebuit să strângă cupoane pentru rochia de mireasă.
Alături de soțul său, devenit Duce de Edinburgh, va avea 4 copii, cel mai cunoscut fiind Prințul Charles, succesorul la tronul Regatului Unit.

Pe 6 februarie 1952, aflându-se în Kenya, află de moartea tatălui său și de ascensiunea sa la tron. Astfel devine cel de-al 4-lea monarh ar dinastiei Windsor.

În 2015 a reușit să depășească recordul de ani de domnie pe care îl deținea Regina Victoria, iar în acest an se împlinesc 64 de ani de când este reprezentantul diplomatic al Marii Britanii și Commonwealth.

În 2011 realizează o vizită istorică, fiind primul Monarh Britanic care a vizitat Irlanda de la declararea independenței acesteia.

La sărbătorirea Nunții de Aur, în 1997, a organizat și o petrecere în grădina Palatului Buckingham pentru alte cupluri care-și sărbătoreau Nunta de aur, iar în 2006, la împlinirea a 80 de ani a organizat un prânz pentru persoanele care împlineau aceeași vârstă.

Fun facts:

Pentru câțiva ani a fost foarte interesată în rezolvarea misterului Monstrului din Loch Ness.

Este un mare fan a serialului Downton Abbey și îi place să verifice (și să corecteze) datele istorice prezentate în serial.

Ne-a demonstrat că are și o parte amuzantă când a acceptat să ia parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012, pretinzând că se parașutează în stadion (ceea ce nu a făcut de fapt). (Poate fi văzut aici).

Her Majesty’s 90th Birthday Party va avea loc între 12-15 mai la Home Park Private Winsor Castle și va fi o celebrare a vieții Reginei, a pasiunii ei pentru cai, a dedicării acesteia Commonwealth-ului și afacerilor internaționale și profunda sa implicare în Marină, Armată și Forțele Aeriene. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului.

Sursă foto

 

Leave a comment